1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

PDFDrukujEmail

Kolejny krok w kierunku nowej szkoły

Obraz może zawierać: co najmniej jedna osoba, ludzie siedzą, tabela i w budynkuW dniu 24.02.2020 zawarte zostało kolejne porozumienie dotyczące praktyk uczniowskich z nowo tworzonego na terenie Gminy Jadów Technikum Hotelarsko-Gastronomicznego oraz Szkoły Branżowej I stopnia. Porozumienie zawarto pomiędzy Gminą Jadów reprezentowaną przez Wójta Gminy Jadów Dariusza Kokoszkę a Zakładami Mięsnymi „Jadów” reprezentowanymi przez Prezesa Piotra Piotrowskiego.

Strony ustaliły, że Zakłady Mięsne „Jadów” będą obszarem praktyk dla uczniów z kierunku przetwórca mięsa i pokrewnych nowo tworzonej placówki. Zakłady Mięsne „Jadów” posiadają wykwalifikowanych pracowników do organizowania tego typu praktyk. Zakłady Mięsne „Jadów” powstały w 1995 roku. Od tego czasu z małej firmy położonej na Mazowszu w okolicach Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego w gminie Jadów, powstał prężnie rozwijający się zakład, znany nie tylko na lokalnym rynku, ale również w całym województwie mazowieckim, a także: warmińsko-mazurskim, podlaskim, lubelskim i łódzkim.